Uw Wijkbus

Stichting Uw Wijkbus heeft als doel om oudere bewoners of  bewoners met een sociale en/of fysieke beperking, van de kernen Tegelen, Op de Heide, Steyl en Belfeld, die niet voldoende mobiel zijn de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van vervoer binnen het rijgebied.

Bent u door omstandigheden niet mobiel en kunt u geen ander vervoer organiseren zoals openbaar vervoer of hulp uit je eigen netwerk dan kunt u gebruik maken van “Uw Wijkbus”. Een rit kunt u op een gemakkelijke manier bestellen, tegen een lage vergoeding.

Ook kunt u deelnemen aan uitstapjes of activiteiten. Zo kunt u in contact komen met andere buurtbewoners.

De achterliggende gedachte is te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken.

Bekijk het promotiefilmpje.

De bus gaat rijden in Tegelen, Op de Heide, Belfeld en Steyl. Tevens rijdt de bus u naar het Ziekenhuis, het stadskantoor, het station en de begraafplaats in Venlo. Rijtijden van de bus vind u hier.

Een keer per week kunt u met een uitstapje mee. Het programma van de uitstapjes wordt gepubliceerd op de website van Uw Wijkbus.

Uw Wijkbus haalt u thuis op en brengt u weer veilig thuis. Een vrijwilliger begeleidt en ondersteunt u of draagt de boodschappen.

Onze bus is niet geschikt voor rolstoelvervoer maar kunt u zelf in- en uitstappen en kan de  rolstoel ingeklapt worden, net zoals een rollator, dan kunt u mee.

Hoe werkt het ?

o   Neem minimaal een dag van te voren, telefonisch contact op met nummer
06 15 24 62 17, van maandag t/m vrijdag tussen 18.00 – 20.00 uur

o   Geef uw naam, adres en telefoonnummer door, hoe laat u thuis opgehaald wilt worden, waar u naar toe gaat en hoe laat u weer naar huis gebracht wilt worden

o   Heeft u een afspraak in het Ziekenhuis dan kunt u voor de terugreis contact opnemen met de chauffeur.

o   De ritvergoeding bedraagt € 1.50 per keer enkele reis.

o   U betaalt de ritvergoeding contant aan de chauffeur, liefst gepast

o   U kunt bij de chauffeur, bij Bruna in Tegelen of de Hamar in Belfeld een 10 rittenkaart kopen voor de prijs van € 13,50 per kaart.

o   U kunt niet pinnen

o   Bankbiljetten met een waarde van meer dan € 20,00 neemt de chauffeur niet aan

o   Wilt u deelnemen aan uitstapjes, ook dan kunt u bellen met telefoonnummer  06 15 24 62 17 van maandag t/m vrijdag, tussen 18.00 – 20.00 uur.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: www.uwwijkbus.nl, of u stuurt een mailtje naar: info@uwwijkbus.nl of u neemt telefonisch contact met 06 372 99 419